Suplementace zinku spolu s magnesiem

Je tolik doplňků stravy a tak málo informací o tom, jak je kombinovat, abychom nepřišli o jejich příznivý efekt, nebo si dokonce neuškodili. My máme naše produkty nastudované od A do Z. Proto vám můžeme říct vše, co byste o jejich kombinování měli nebo chtěli vědět.

Nad novými produkty přemýšlíme vždy tak, aby se s těmi předchozími doplňovaly a ideálně ještě umocňovaly jejich účinek. Tak je tomu samozřejmě i u Superior Magnesia a Immunity+. Magnesium pomáhá tělu lépe regulovat hladinu zinku v tkáních. Zinek a reishi pomáhají buňkám získávat palivo (glukózu), které se pak díky magnesiu a bioaktivnímu vitaminu B6 lépe mění na energii. Tato buněčná energie slouží všem možným účelům, včetně funkce imunitního systému, který bojuje proti virům, jejichž vstup do buněk blokuje zinek již na samém počátku infekce.

Jak vidíte, funkce těchto látek jsou významně provázány. Možná si ale pokládáte otázku, zda se tyto látky dokážou společně vstřebat? Že spolu minerály soutěží o transport přes buněčnou membránu, je přece známá věc. Mezi zinkem a magnesiem to naštěstí není takový problém. Zinek je mikroživina, tedy se vyskytuje v těle jen ve velmi malém množství a vstřebávání jiných látek způsobuje jen tehdy, když to s jeho dávkováním dlouhodobě výrazně přeženete (více než 100 mg denně). V takovém případě je vstřebávání magnesia ohroženo, stejně jako vstřebávání mědi, u které by k deficitu mohlo dojít mnohem dříve. Kvalitní zinkové doplňky, jako Immunity+ proto vždy obsahují alespoň malé množství mědi.

Pokud budete brát Superior magnesium a Immunity+ zároveň, je více možností, existuje více možností, jak produkty užívat. Obecně bereme v úvahu jen ráno a večer, protože to jsou časy, kdy je většina lidí doma. Můžete polykat všechny kapsle najednou ve váš preferovaný čas, nebo si je rozdělit. Komu vyhovuje brát magnesium ráno, může si dát imunitu večer a obráceně. Zapamatujme si ale dvě věci, které je nutno zvážit. Zaprvé, zinek se špatně vstřebává za přítomnosti fytátů obsažených například v ovesných vločkách, celozrnném chlebu nebo rýži. Proto není dobré brát Immunity+ souběžně s jídly obsahujících tyto potraviny. Superior magnesium jsou na druhé straně tři poměrně velké kapsle, které někteří lidé potřebují pořádně zapít, což by bezprostředně před spaním mohlo působit potíže s usínáním. 

Naše doplňky můžete brát jakkoliv vám to vyhovuje. Pro maximální vstřebávání zinku je potřeba dát pozor pouze na fytátové potraviny.

V případě potřeby můžete i krátkodobě zvýšit dávky (o 1-2) kapsle u obou doplňků. Nezapomeňte, že hodnoty RHP (referenční hodnota příjmu) jsou založeny na průměrném příjmu těchto látek u vzorku populace zdravých lidí. To nemusí nutně znamenat, že jsou to ideální hodnoty právě pro vás, právě teď. Můžete totiž krátkodobě i dlouhodobě patřit do nějaké rizikové skupiny pro nedostatečný příjem nebo zvýšené vylučování živin. 

Rizikové skupiny pro magnesium

Vytrvalostní sportovci, lidé se zvýšeným příjmem cukru a alkoholu, lidé vystavení chronickému stresu, lidé užívající léky na vysoký tlak, cholesterol, antacida, antibiotika, diuretika či hormonální antikoncepci, lidé se zánětlivým onemocněním střev a poruchami vstřebávání.

Rizikové skupiny pro zinek

Vegetariáni, lidé nad 60 let, lidé se zánětlivý onemocněním střev a poruchami vstřebávání.

Zpět do obchodu