Tehdy jsem pojal podezření, že to vážně funguje. Jak se zrodilo české magnesium B.Side

Příběh B.Side začal psát Jiří Kilingr a Jan Maršálek v roce 2019 v rámci svého projektu Topatlet. Dva trenéři z Hradce Králové, kteří měli vizi pomáhat profesionálním sportovcům zlepšovat jejich výkon. Ta je dodnes neopustila a rozšířila se od sportovců po každého, kdo se chce stát nejlepší verzí sebe sama.

Na úplném začátku jsme se rozhodli vyvinout vlastní doplněk stravy. Chtěli jsme, aby byl unikátní. Aby lidem skutečně pomáhal. Po půl roce intenzivního studia, výzkumů a testování spatřil světlo světa náš první produkt B.Side Superior Magnesium.

Co všechno tomu předcházelo?

Jirka: První přišlo společné rozhodnutí, že vytvoříme doplněk stravy, který bude lidem pomáhat lépe regenerovat. Potom jsme si rozdělili role. Honza měl za úkol studovat látky a suroviny, které budou mít požadovaný účinek a budou v nejlepším případě fungovat synergicky. Já jsem měl na starost legislativní záležitosti, tvorbu webu, etikety a najít vhodného výrobce. 

Honza: K tomu všemu jsme ještě normálně pracovali jako trenéři v našem tréninkovém centru, takže čas na B.Side byl vždy až po práci. Bylo to trochu náročnější období, ale jsme za to vděční. Když jsme po několika měsících vzali do ruky první balení, byl to skvělý pocit.    

Nejhorší a nejlepší okamžik s B.Side...

Honza: Nejlepší okamžik pro mě byl, když mi asi po prvním týdnu braní zkušebních kapslí došlo, že už si nechodím po obědě lehnout a celkově nejsem moc unavený. Tehdy jsem pojal podezření, že to vážně funguje. Zažívám to pokaždé znovu, když se ozve spokojený zákazník a děkuje nám. 

Jirka: Nejhorší, i když je v tom mnoho dobrého, bylo, když nám začaly chodit objednávky tak rychle, že jsme nestačili včas zajistit další dodávku z výroby. Objednávky se kupily a my zákazníkům volali, že budou na zásilku muset pár dní počkat. Byl to trochu stres, ale pomohlo nám, že máme fakt skvělé zákazníky, kteří to brali s úsměvem. Naštěstí jsme měli prázdný sklad pouze pár dní a tak nemuseli čekat dlouho. 

Jste tým. Jak se vám společně pracuje? Kdo je pravá a kdo levá ruka? 

Honza: Začít byznys s kamarádem je vždy zkouška přátelství. Myslím, že to naše zatím vždy obstálo. I když jsou někdy neshody, vždy se oba chceme domluvit a najít řešení. Nikdy v tom není nic osobního. Taky je super, že každý děláme to, co nás baví a nikdo nedělá to, co nemá rád. Nevím kdo je pravá a levá ruka, ale Jirka jednička a já jsem dvojka. On to vede a na mě se snad vždy může spolehnout. Já nejsem povahou úplně podnikatel, ale myslím, že jsem dobrý parťák.

Jirka: Lepšího parťáka bych si nemohl přát. S Honzou si rozumíme a víme co od sebe očekávat. Jsme k sobě vždy upřímní a vždy dokážeme najít společnou řeč. Navíc se skvěle doplňujeme, protože nás oba v rámci našeho projektu baví trochu jiné činnosti. Honzu baví operativní činnosti a já jsem více vizionářský typ. Stále jsme ale malá firma a tak musíme sami zastávat spoustu dalších činností spojených s jejím fungováním. V týmu ale máme naštěstí ještě dvě šikovné slečny Adélu a Aničku, které nám pomáhají ve věcech, na které s Hoznou nestačíme. 

Jaké máte plány do budoucna?

Honza: Vždycky jsem to viděl tak, že člověk by měl brát těch pár vědecky ověřených látek, které i v praxi fungují a mají nějakou historii. Většina firem v tomto oboru vyrábí kdejaký nesmysl. Přitom toho co opravdu funguje, není moc. Chtěl bych, aby naše firma nabízela zákazníkům jen několik, ale za to opravdu dobrých produktů, postavených na kvalitní vědě. Dostatečné dávky, kvalitní suroviny, ale hlavně opravdu účinné látky. K tomu nějaký doplňkový prodej výrobků v rámci wellbeingu, produktivity atd. To je moje vize.

Jirka: Myslím, že Honza celkem hezky shrnul, kam chceme v budoucnosti směřovat. Pokud se máme bavit konkrétně, tak aktuálně připravujeme nový doplněk stravy, který chceme v březnu představit. Zvolili jsme opět kombinaci ověřených, synergických látek pro co nejlepší účinnost. Na co bude doplněk pomáhat se brzy dozvíte. 

Zpět do obchodu